Kako pritegniti pravega partnerja?

Kako pritegniti pravega partnerja?

Iskanje partnerja ali sorodne duše je naravni del življenjskega procesa, ki se prične oblikovati že zelo zgodaj. Ko se rodimo v določeni družini, veljajo edinstvena pravila, ki jih mnogokrat kreirajo nezavedna prepričanja in vzorci. Vse do približno 7 leta starosti smo zelo odprti in srkamo v svojo podzavest vse, kar zaznamo na kakršen koli način v naši okolici. Učimo se s posnemanjem naših največjih življenjskih učiteljev (staršev, starih staršev in drugih bližnjih). Posnemamo njihovo obnašanje ter se z njimi identificiramo.

Na tak način se v nas iz dneva v dan bolj utrjujejo močna pravila: kaj je prav, kaj smemo in kaj ne. Prevzemamo njihove strahove in se obnašamo  tako, kot se od nas pričakuje ali pa se upiramo po svojih močeh. Tako od naših staršev prevzamemo tudi model partnerskega odnosa in ponotranjimo vse, kar nam je všeč in predvsem tisto, kar nam ni niti najmanj všeč v njunem odnosu. V tem obdobju še nimamo tako razvite sposobnosti, da bi lahko kritično ocenili njun odnos. Prav tako še nismo spoznali drugih partnerskih odnosov, da bi lahko primerjali in gradili svoj model idealnega partnerstva.

Dekleta ponavadi iščemo partnerja, ki je podoben očetu ter fantje partnerko, ki je podobna mami. V kolikor pa nas določeno obnašanje izredno moti pri starših, lahko vlagamo veliko energije v prekrivanje ter zanikanje določenega obnašanja in tako podzavestno pritegnemo ravno takšnega partnerja, s katerim dobimo priložnost, da predelamo izziv.

Tako se iz roda v rod prenašajo vzorci obnašanja, verjetja, sistem vrednot in tudi strahovi, vse dokler posameznik s širjenjem svoje zavesti in z delom na sebi ni sposoben prekiniti t.i. družinske karme oziroma ponavljajočih se družinskih lastnosti.

Primarna družina je osrednji del načrta naše duše in predstavlja glavne lekcije, ki jih želi duša izkusiti. Ozaveščanje teh lekcij nam je v veliko pomoč pri sprejemanju resnične sebe in ustvarjanju zdravega, radostnega in srečnega odnosa.

Kaj pa vi? Si nadevate raznorazne maske in sklepate kompromise sami s seboj, da uspete vzdrževati želje in pričakovanja vaše mame, očeta, prijatelja ali nekoga drugega?

Vzemite si čas in razčistite sami pri sebi, ali se podajate v partnerski odnos, ker na vas pritiskajo starši, so vsi vaši prijatelji v vezah, vam tiktaka biološka ura ali se bojite osamljenosti. Zavedajte se, da bodo maske čez čas padle, ker ne morate večno vzdrževati tujo energijo in zadovoljevati želja in pričakovanj drugih.

Ljubezen je sama po sebi enostavna in preprosta, ustvarjanje zdravega odnosa pa je lahko na trenutke zapleteno oziroma predstavlja izziv. Partnerstvo ni primerno za vsakogar. Naj se to sliši še tako kruto in nečloveško, dopustite si tudi to možnost, da trenutno niste pripravljeni na deljenje, sklepanje kompromisov, sporazumevanje in prilagajanje ali pa si celo ne želite partnerstva. Morda potrebujete čas zase, da si opomorete po težki zvezi, zacelite rane, se spoznate, sprejmete ter se odločite, kaj vam je všeč in kaj si želite. Spoštujte svojo resnico in jo mirno povejte drugim ter si s tem povečajte možnosti, da vas bodo prenehali obremenjevati z radovednimi vprašanji, pritiski in z organiziranjem dobronamernih zmenkov na slepo.

Partnerstvo je odlična izbira za tiste, ki hrepenijo po samo- spoznavanju in skupni rasti.  Ljudje se največ učimo v vseh odnosih, predvsem pa v partnerskih. Zato je pomembno, morda celo najpomembnejše vprašanje, ki si ga lahko zastavite, naslednje: »Ali je trenutno partnerstvo prava izbira zame?«

Prisluhnite svojemu tihemu glasu globoko znotraj vas in opazujte svoje občutke, ki spremljajo odgovor. V kolikor se počutite radostni, lahkotni, pomirjeni in navdihnjeni, je odgovor, ki ste ga dobili, pravi za vas, saj ste ga prejeli od vašega višjega jaza.

Če pa vas stiska, vznemirja in se počutite zmedeni, se najprej umirite in si nato zastavite drugo vprašanje: »Ali je partnerstvo tisto, kar si trenutno resnično želim?«

Včasih smo tako obremenjeni z vzorci in prepričanji, ki smo jih prevzeli od drugih, da potrebujemo kar nekaj časa, da se osvobodimo balasta, se sprostimo in svobodno zadihamo. Šele takrat smo sposobni slišati odgovor svojega višjega jaza. V več kot 90 % nas vodi podzavest, v kateri so med drugim stalen spomin, emocije, vrednote, prepričanja in verjetja.

Z obvladovanjem notranjega sveta lahko obvladujemo in kreiramo želeno v zunanjem svetu.

Predlagam, da si zastavljate vprašanje- i večkrat dnevno, toliko dni, kolikor je potrebno. Čakajte na odgovor, nikar ga ne poskusite izsiliti, temveč trenirajte potrpežljivost, vse dotlej, dokler ne občutite radosti, lahkotnosti, pomirjenosti in navdiha znotraj vas. Vsi ti občutki tvorijo znak, da ste dobili pravi odgovor za vas, ki pa je včasih lahko v nasprotju z vašo trenutno mentalno željo ali odločitvijo.

Najpomembnejši odnos je odnos do sebe in spoznanje, kdo sem. Zakaj je pomembno vedeti kdo sem?

Šele ko spoznamo sebe, se lahko sprejmemo, se imamo radi, se spoštujemo, si zaupamo, izkoristimo svoje potenciale in uživamo v lastni sreči in uspehu. Spoznamo svoje prednosti in slabosti ter se soočimo s svojimi sencami in gremo lažje skozi življenjske situacije. S tem lahko spreminjamo sebe v smer dobrega počutja ter si z lahkoto pritegnemo sorodno dušo.

In da bi spoznali sebe potrebujemo potovanje navznoter in potovanje navzven. Navzven smo »Alexandra, mama, direktor, partner, ekonomist, velik, suh, bogat in ugleden«. Kdo pa smo navznoter? »Strah me je neuspeha, prepričana sem, da nisem dovolj vredna, da bi uživala v izpolnjujočem odnosu, skrbi me, da bom ostala sama, želim si zabavnega partnerja, s katerim se razumeva in spoštujeva, navdušujejo me moški, ki so uspešni in imajo radi otroke.« Zavedati se moramo, da naš notranji svet, ki zajema misli, čustva, občutke, verjetja, prepričanja, strahove in želje, močno vplivajo na naš zunanji svet, ki zajema dogodke, predmete, ljudi, ki smo jih pritegnili zaradi procesov znotraj nas. S spreminjanjem sebe, spreminjamo svoj zunanji svet.

Prvi korak zavestnega kreiranja želenega je samospoznanje. Vzamemo si čas zase, v tišini opazujemo svoje misli in občutke ter prebudimo svojega notranjega opazovalca. Spoznamo, da sta jaz in moje razpoloženje ločena, da smo se sposobni ločiti od svojih strahov in misli. Ko dovolimo in sprejemamo misli, jih opazujemo in prepoznavamo svoje občutke v telesu, prebudimo svojega notranjega opazovalca.

Vsaj enaindvajset dni opazujmo svoje misli in občutke v povezavi z odnosi  in si jih zapisujmo. S tem pridobimo jasno sliko, t.i. izhodiščno točko, kakšna je v resnici naša vibracija in kam usmerjamo svojo pozornost. Ko pogledamo svoj seznam, hitro vidimo, da je na delu zakon privlačnosti. S splošnim slabim počutjem, zavistjo, ljubosumnostjo, strahovi in obsojanjem pritegnemo še več dogodkov, zaradi katerih se bomo počutili še slabše. Potrdi se nam, da enako privlači enako.

Opazovanje misli nam lahko vzbudi neprijetne občutke v telesu, kot je cmok v grlu, tresenje, pritisk v prsih… določene misli pa nam vzbudijo prijetne občutke, kot je navdih, veselje ali radost. Vse tiste misli, ki nam odražajo tisto, kar si ne želimo videti v svoji realnosti, izkoristimo sebi v prid. Uporabimo jih za ozaveščanje tistega, kar nam je všeč in si želimo.

Opazovanje občutkov, ki se porajajo v telesu v določenih situacijah je naslednje orodje, ki ga priporočam. Čutenje nam prinese sprostitev, osredotočanje na trenutek zdaj in krepi povezavo s seboj.

Obstaja še več orodij, s katerimi lahko preobrazimo svoja omejujoča prepričanja, vzorce in emocije. Za začetek se lahko lotite in uporabite najbolj preprosta orodja, kot je Hatmara merkava, Yancis metoda, čistilni izrek POD & POC (Access Consciousness), tehnika Ho'oponopono, ozaveščanje, dviganje vibracije, zavestno programiranje ali sugestivna tehnika.

Iz našega seznama opravljene vaje izberemo negativne misli in omejujoča prepričanja, ki nam povzročajo neprijetne občutke in jih preobrazimo v pozitivna. Nato ustvarimo sugestiven program, ki ga posnamemo in si ga vsak večer, vsaj 21 dni vrtimo pred ali med spanjem, ko je naša podzavest zelo odprta za preobrazbo. Nekaj primerov podpirajočih sugestij:

Iz dneva v dan bolj lahkotno odkrivam svoj pristni jaz. Iz trenutka v trenutek sem bolj osredotočena na svoje srčne želje. Izpolnjuje me občutek, da se iz trenutka v trenutek bolj sprejemam, takšna kakršna sem. Navdušena sem nad mislijo, da živim s partnerjem, s katerim se ljubiva, razumeva, odkrito komunicirava, se zabavava, spoštujeva in se podpirava na vseh področjih. Zaupam procesu življenja, da je za naju vedno poskrbljeno.

Zelo koristna je tudi redna, nekaj minutna meditacija dnevno, ko se sprostimo in se povežemo sami s seboj. Kajti, ustvarjamo ali manifestiramo SAMO v sproščenem stanju.

Za konec si poglejmo še konkreten primer: recimo da opazujete prijateljičin partnerski odnos.
Ugotovite, da vam ni všeč. Spoznate, da je partner do nje žaljiv, jo podcenjuje in je posesiven. Imate moč izbire misli in občutkov. Lahko se jezite, sodite ali skupaj s prijateljico objokujete njen nesrečni odnos.

Lahko pa takoj zavestno ugotovite, kaj vas moti in česa si res ne želite v partnerskem odnosu ter dvignite vibracijo s preusmeritvijo svojih misli in občutkov. V svoji okolici ali v filmih poiščite dokaze, ki vam potrjujejo, da je možno imeti izpolnjujoč odnos. Začutite v sebi prijetne občutke vašega obojestransko razumevajočega, spoštljivega in cenjenega partnerskega odnosa.

Tako boste začeli takoj dvigati svojo vibracijo in spreminjati osredotočenost ter zavestno kreirati želeni partnerski odnos.

Komentarji so izklopljeni.