top of page
Tropical Leaves

LEPO JE IMETI NEKOGA, KI TE NAVDIHUJE, VERJAME VATE IN TE OPOGUMI, DA TUDI TI URESNIČIŠ SVOJE
sanje.

red 1.png
IMG_7831-1.jpg
IMG_7831-1.jpg

Sve je lako  ali  kako?

Ko sem pred mnogimi leti na sarajevski kamniti steni uzrla grafit “Sve je lako ali kako,” me je zadel v srce. Kolikokrat sem sama pomislila: “Vem, da imam problem. Ampak kako “za boga svetega” si naj pomagam? Kje naj začnem?”

Tako močno sem bila zaslepljena, da nisem videla resnice.

»Drugim lahko dam samo tisto, kar imam sama - kajti česar nimam, ne morem deliti.«

- Alexandra Pi Bachel

Skozi vse preobrazbe, h katerim skozi transformativni coaching spodbujam tudi druge, sem šla najprej sama. Živim to, kar učim.

 

Niso mi blizu ljudje, ki govorijo eno, a delajo drugo. So super teoretiki, a nikakršni praktiki. Prebrali so na stotine knjig, obiskali nešteto tečajev in predavanj, a bolj malo uporabili v praksi.

 

“Kako naj vam opišem okus čokolade, če je še nikoli nisem okusila?”

 

Moje življenje je moje sporočilo. Spoznala sem, da napake ne obstajajo, obstajajo samo učenja. Vem, da se bom celo življenje učila, a padci so vedno manj boleči. Bolečina ni več dolgotrajno trpljenje, ampak je priložnost, da postanem še bolj iskrena do sebe.

Kako osvobajajoče zavedanje!

 

Bila sem naučena, da obstajajo pozitivna in negativna čustva in da je treba bežati od negativnih čustev. Verjela sem, da so neprijetna čustva moji sovražniki in da je z mano nekaj hudo narobe, če dovolim njihov obstoj.

 

Kako daleč od resnice!

 

Čustva večinoma nezavedno ustvarjamo s svojimi mislimi in prepričanji. A čustva so dragoceni kažipoti v našem življenju, preko katerih izvorni del nas komunicira z nami.

 

Seveda še vedno občutim strah, žalost, jezo… Če sem natančna, pozdravljam čisto vsa čustva in predvsem se učim sprejeti vse vidike sebe.

 

Koliko sproščenosti, igrivosti, radosti in pristnih nasmehov je v mojem življenju! Koliko hvaležnosti in ponižnosti. Koliko sočutja se zavestno pretoči skozi moj vsak dan…

V dvoje je lažje.

V dvoje je lahkotneje, lepše in hitrejše. Ti veš, kaj bi želel rešiti ali spremeniti, jaz pa vem, kako ti lahko to uspe. Naučim te uporabljati orodja za preobrazbo, da sprejmeš svojo preteklost in zaživiš v sedanjosti. Vodim te skozi proces in ti pomagam, da vzpostaviš sanjski odnos s seboj in postaneš svoboden, srečen in uspešen.

 

Preden sem odkrila svoje poslanstvo, transformativni coaching, s katerim ti pomagam, sem uspešno zaključila kar 5 formalno priznanih šolanj in diplomirala iz komericale. Znanja in izkušnje sem nadgradila z dodatnimi certificiranimi izobraževanji iz področja hipnoze in hipnoterapije (OMNI), nevrolingvističnega programiranja (INLPTA), čustvenega osvobajanja (EFT), meditacije (TM), theta healinga, biotransformacije (Hatmara- Merkava), intuitivnega svetovanja itd.

 

Verjamem, da so izurjena strokovnost, etičnost in lastna izkušnja preobrazbe temelji vsakega odličnega mentorja, coacha ali terapevta.

Dnevno investiram v svoje zdravje, izbiram biološko in biodinamično pridelano hrano, ki jo pridelujejo srčni ljudje, v sožitju narave, živali 

in človeka.

red4.png

»Tvoje zdravilo naj bo hrana.«

Ena izmed mojih največjih travm je bila v povezavi s hrano, saj že kot otrok nisem marala mesa. Bila sem neješča, suha kot glista in prvih nekaj let sem živela na mleku, Čokolinu, pomfriju in sadju.

 

Danes obožujem rastlinojedko in hedonistično gurmanko v sebi.

Verjamem, da mi rastlinska prehrana pomaga ohranjati miren um. Moje kuhanje je zavestno in hkrati intuitivno ustvarjanje novih okusov. Kot mali otrok se veselim vseh čudovitih, kvalitetnih in živih sestavin, s pomočjo katerih si izmišljam vedno nove recepte in pripravljam obroke, ki prebudijo vsa čutila. V vsakem delu procesa priprave, kuhanja in obedovanja občutim ljubezen in hvaležnost.

 

Ljudi učim o zavestnem hranjenju in kako lahko hrana nahrani telo, um in duha.

 

Nikakor ne verjamem v odrekanje, temveč v zavestne izbire. Vedno lahko izberemo hrano, ki bo sveža, hranljiva in okusna ter napolnjena s pozitivnimi vibracijami.

“Moje primarno poslanstvo je

pomagati ljudem.”

Kot deklica sem se družila predvsem s starejšimi ljudmi. Z odprtimi usti sem občudovala njihove modrosti in izkušnje. Velikokrat sem se skrila in vlekla na ušesa, ko so govorili o “problemih odraslih”.

 

Še dobro, da nihče ni vedel, kaj vse se plete po moji glavi. Močno sem podoživljala vse mogoče, zaradi česar sem postajala bolj občutljiva. Domišljala sem si, kako rešujem “probleme odraslih”. V domišljijskem svetu sem se počutila izredno lepo, ker sem bila sposobna, slišana in spoštovana.

 

Odgovore sem iskala tudi v knjigah. Izjemno veliko sem brala, predvsem knjige s psihološko vsebino.

Zelo sem hvaležna očetu, ki je vsak mesec ob plači dopolnil našo knjižnico z novimi knjigami.

Obkrožala sem se z ljudmi v stiski. Takrat sem pozabila nase in na svoje obveznosti, zame je obstajal

le nerešen problem in trpeči prijatelj.

00_IMG_7355-1.jpg

Eno je, če pomagaš

ljudem tako, da narediš nekaj namesto njih. Nekaj povsem drugega pa je, da jih

naučiš, da si znajo

pomagati

sami.

“Najzahtevnejši  odnosi  so lahko najbolj osvobajajoči.”

Bolj sem bežala od svojih senc, bolj so mi sledile, kamorkoli sem šla. Precej veliko breme sem prinesla v svoj prvi zakon. Na vse pretege sem se trudila, da bi nama uspelo in se prepričevala v nekaj, kar me ni osrečevalo.

 

V globini sebe sem ves čas vedela, da jaz nisem jaz, a nisem imela potrebne jasnosti, kot tudi ne moči, da bi bila iskrena do sebe in si zavestno priznala, kaj čutim.

 

Od partnerja sem pričakovala, da se spremeni. Nisem bila sposobna spoštovati njegove edinstvenosti. Bila sem prepričana, da jaz najbolje vem, kakšen bi naj on bil. Verjela sem, da se bom potem jaz bolje počutila, ko bo on drugačen. Danes razumem, da se nisem počutila slabo zaradi njega ali njegovega vedenja, temveč zato, ker nisem bila usklajena sama s seboj.

 

V vsej tej moji noriji sem pogosto čutila nemoč, strahove, razočaranje, jezo, užaljenost, zavrnjenost… Moja podzavest je bila polna vzorcev manjvrednosti, nesposobnosti in prepričanj, da nisem v redu takšna, kakršna sem in da iz mene nikoli nič ne bo. Včasih je moje življenje temeljilo na strahu, krivdi, dokazovanju, primerjanju, kontroli… občasno na nemoči, vedno pa na nizki samozavesti in neiskrenosti do sebe. Pogosto sem nezavedno igrala. Bila sem prepričana, da moram nositi maske, saj “naravna jaz” nisem v redu, nisem lepa in nisem dovolj. Mislila sem, da me nihče ne bo maral, če bom pokazala svoj pravi obraz. Če bom pokazala, da sem ranljiva, me bodo uničili.

Kako sem se motila!

Danes vem, da:

... je v redu, da si dovolim kdaj nered

in si vzamem čas zase.

Zdrav duh v zdravem telesu.”

Nekaj let sem se borila sama s seboj, preslišala vsa opozorila in bolečine. Mislila sem, da je potrebno bolečino utišati ali se pretvarjati, da je ni. Posluževala sem se različnih možnosti, da sem kratkotrajno začutila olajšanje. Čakala sem, da bodo stvari drugačne, da se bo nekaj spremenilo samo od sebe. Postajalo je vedno težje in vedno bolj sem trpela. Dokler ni nekega dne počilo z vso močjo.

 

Občutila sem nemoč, močno izčrpanost in med drugim so mi diagnosticirali težko obliko hipertiroze.

 

Po 2 letih izredno naporne medicinske terapije in večkratnih občutkov, da bom kar umrla, sem imela vsega dovolj. V nekaj urah je privrela na dan vsa resnica, iskrenost je bruhala iz mene, prebujala so se čustva, ki jih do takrat nisem poznala. Ko so mi po obrazu tekle solze, sem imela občutek, kot da mi po licih teče vroča lava. Vedno bolj sem tonila v brezno, bila sem v neznosnih bolečinah in zdelo se je, da ni možno ustaviti mojega prebujenega notranjega vulkana.

 

Toka iskrenosti res ni bilo moč ustaviti in takrat sem se iskreno pogovorila sama s seboj in s svojim Izvorom.

 

Zame je bila to točka preloma, ko sem na eni strani doživljala zlom ega in na drugi razsvetljenje duše. Prevzela sem odgovornost za svoje življenje tudi uradno in izbrala alternativno zdravljenje, predvsem pa sem začela uporabljati svoje znanje in si pomagati sama.

 

Takrat se je v resnici začela moja korenita in celostna preobrazba.

 

Hvaležna sem, da sem zdrava in da zavestno skrbim za svojega duha in telo.

Tropical Leaves

"Še danes sem res presenečena, koliko lahko sami naredimo, da se nam stvari začnejo obračati v pravo,  pozitivno smer. Ja, je mogoče, ampak moramo si dovoliti in imeti močno voljo. Danes točno vem, kaj si želim, kakšno je moje poslanstvo in predvsem,

zdrava sem."

Anja Zamida

NAVODILO ZA PREDVAJANJE VIDEA:

1. KLIKNI GUMB ZA PREDVAJANJE NA VIDEU (IKONA TRIKOTNIKA)

2. VKLOPI ZVOK S KLIKOM NA IKONO NOTE (POD VIDEOM)

Obožujem potovanja in raziskovanje človeka, narave, hrane in duhovnosti. Obiskala sem velike zdravilce, guruje in učitelje tega sveta. Kljub temu, da sem bila večinoma časa srečna in zadovoljna, mi je nekaj manjkalo.

 

Moj primarni vzorec manjvrednosti se je aktiviral na novem nivoju. Iskala sem človeka, ki bo več vedel o meni, kot pa lahko izvem sama. Iskala sem zunaj sebe tisto, kar sem ves čas nosila v sebi. 

“Hvaležna sem za spoznanje:

Resnica je radost.”

Danes poznam pot preobrazbe, z iskrenostjo, lahkotnostjo in premišljenimi izbirami.


Sebi velikokrat rečem DA! Pogumno živim svojo resnico. Hvaležna sem za trenutek zdaj, ki ga živim v polni prisotnosti. 

 

Večinoma sem notranje mirna in v vsaki situaciji lahko najdem pogled, ki mi prinese dobro počutje. V največje veselje mi je pomagati drugim, da postanejo svobodni, srečni in uspešni.

Tropical Leaves

“Kdor išče, ta najde.”

red3.png

Izberi, kako ti lahko  pomagam:

victor-rodriguez-pWOdBS_l9LQ-unsplash_ed

POTOVANJE VASE

individualno mentorstvo

 

ON LINE


10 seans do 90 minut
10 ustvarjalnic
 

Bonusi:


60 minut dodatne podpore
eVodnik za potovanje vase


Kakšne rezultate lahko dosežeš?


Osvobodiš se omejujočih vzorcev.

Želje spremeniš v cilje.

Okrepiš notranjo moč.
Dobiš znanje, kako si pomagati.
Vzpostaviš sanjski odnos s seboj.
Svojo srečo deliš z drugimi.

...

Investicija vase:

2.400 EUR + DDV

adrienne-holton-2XC5BV2UMCk-unsplash.jpg

TRANSFORMATIVNI COACHING

osebni pristop

ON LINE

1 coaching (60 minut) 

1 ustvarjalnica

Bonusi:

Priporočeno branje

Krepitev notranje motivacije

 

Kakšne rezultate lahko dosežeš?

Spoznaš, kaj je v resnici tvoj problem.

Ugotoviš, kaj lahko s tem,

kar imaš, narediš.

Ustvariš učinkovit akcijski načrt.

Usmeriš pozornost.

Rešiš problem in dobiš novo izkušnjo.

...

Investicija vase:

140 EUR + DDV

Image by William Bout

SVETILNIK SPOZNANJA

skupinsko mentorstvo

 

ON LINE

18 seans do 90 minut

12  ustvarjalnic

Bonusi:

ON LINE predavanje po izbiri

Članstvo v zasebni FB skupini

 

Kakšne rezultate lahko dosežeš?

Osvobodiš se trpljenja,

zaskrbljenosti in naveličanosti.

Postaviš jasne meje.

Naučiš se poslušati in biti slišan.

Sanje spremeniš v resničnost. 

S sodelovanjem postajaš boljši.

...

Investicija vase:

590 EUR + DDV

kontakt
bottom of page