top of page

Kako dovoliti bolečini oditi?

Orodje za samopomoč: Ho’oponopono

“I love you, I forgive you, I am sorry. I thank you”.


Starodavni obred odpuščanja, katerega glavni namen je odpuščanje, v prvi vrsti sebi. Ni pomembno, kaj se je zgodilo, temveč kako se mi odzovemo na to, kar se je zgodilo. Proces te ob ponavljanju 4 čistilnih stavkov vodi v globoko čutenje ljubezni, odpuščanja, kesanja in hvaležnosti.



I love you. I forgive you. I am sorry. I thank you”.
Ljubim te. Odpusti mi. Žal mi je. Hvala (hvaležna sem).

Preprosto ponavljanje teh stavkov je lahko sprožilec za blokade, negativne spomine in travme. Ho'oponopono deluje kot čiščenje, nevtralizira spomine na trpljenje in neprijetne občutke ter prinese olajšanje. V celoti se proces odpuščanja zgodi znotraj nas.


Veliko je možnosti, kako lahko izvajamo ta obred.

Sama zelo rada izvajam ta proces tako, da si vzamem čas in v miru razmislim, kaj me tare. Nato nekaj časa zapisujem stavke in nazadnje zapojem ali jih mantram na glas, da se res slišim. Zvok ima čudežno moč. Rada jo uporabljam za izboljšanje svojega počutja.


Vsekakor se vedno poslušam, kaj mi trenutno najbolj ustreza in koliko časa potrebujem, da začutim olajšanje.


Ko nam je težko…

se opomnimo, da nismo edini, ki doživljamo kaj težkega.

Pomislimo, kdo vse verjame v nas in nas podpira. Taki ljudje so najbolj dragoceni sopotniki skozi naše življenje.

Izrazimo jim hvaležnost, napišimo jim kratko sporočilo in jim izrazimo hvaležnost. Ali pa še bolje, pokličimo jih in jih povabimo na kratek sprehod v naravi ter jim v živo povejmo, kako hvaležni smo za njih.


Samoumevnost je nevarna past, v katero se lahko še kako hitro zapletemo! Namesto samoumevnosti raje izberimo pristno in konkretno hvaležnost. In najpomembnejše: hvaležnost konkretno popeljimo v akcijo. Čustva so energija v gibanju. Naj bo naša energija pretočna, lepa in polna ljubezni.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page